Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Misli name, ko ti je lepo

Гал Штромар, Маја.

539 gal stromar misliПротагонистката на овој кус роман храбро се занимава со своето детство, својата женственост и улогата на отсутниот татко. Недопирливиот, човек секогаш коректен спрема другите, во мигот на пишувањето се престорува во човек кому му треба помош, кој мечтае по сето она, што толку долго свесно го одбивал од себе.

Misli name, ko ti je lepo [Мисли на мене, кога ќе ти биде убаво] од Maja Гал Штромар излезе на хрватски јазик (извадок) во превод на Анита Пети-Стантиќ под наслов Misli na mene kad ti je lijepo во издание на Meандер Медиа, Загреб.