Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

La joyeuse complainte de l'idiot

Лајас, Мишел.

535 Layaz la joyeuseШто е нормално, а што е откачено? Мадам Вивиен е директорка на еден интернат за млади, чии жители – секој на свој начин – отстапува од социјалната норма. Од перспективата на еден младинец Мишел Лајас со многу хумор раскажува за еден свет полн со индивидуалност и поезија и со суптилна иронија се сомнева во законите на нормалниот свет.  

La joyeuse complainte de l'idiot [Веселиот моритет на идиотот] од Мишел Лајас излезе на бугарски јазик (извадок) во превод на Рени Јотова под наслов Веселата жална песен на идиота во издание на СОМН, Софија.