Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Минева, Тодорка

.

mineva todorkaТодорка Минева, родена 1962 година, студира филозофија и француски јазик во Софија. Од 1993 година е главен уредник на издавачката куќа СОНМ. Има преведено повеќе од 60 книги од областа на општествените науки, меѓу кои и дела од Емануел Левинас, Жан-Пол Сартр и Пол Рикер, како и од областа на белетристиката (Шарл Перо, Албер Ками, Натали Сарауте, Жак Шесе и др.).