Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Банулеску, Даниел

.

banulescu danielДаниел Банулеску е роден 1960 година во Букурешт. Иако е дипломиран инжењер, сепак се одлучува да работи како слободен писател. Кон неговите публикации, за кои повеќекратно е одликуван со книжевни награди, се вбројуваат романи, збирки поезија и пиеси. Неговите дела се објавени во превод на германски, англиски, француски, унгарски, холандски, бугарски, словенечки и шведски јазик.