Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Ламут, Вера

.

lamut veraВера Ламут, родена 1946 година во Љубљана, студирала англистика и германистика на Филозофскиот факултет на универзитетот во Љубљана, како и два семестри на универзитетот во Хамбург. Потоа работи како преведувачка во една адвокатска канцеларија за патенти, а покрај тоа и како судски толкувач и слободна преведувачка со фокус на теологија и филозофија на право. Па така покрај бројните правно-филозофски расправи има преведено книги од: Артур Кауфман, Рене Давид и Гинтер Грасман, Јанко Ферк, Леонид Питамиц, Ханс Келсен, како и од најзначајните американски филозофи по право Дворкин и Филер.