Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Ротман, Ралф

.

rothmann ralfРалф Ротман е роден 1953 година во Шлезија, а пораснал во Рурската област. По работничкиот универзитет и куса посета на трговското училиште, учи занает за ѕидар, работи повеќе години на градилиште, а потоа и во различни професии, меѓу другото како печатар, болничар и готвач. Од 1976 година живее во Берлин. За неговите книги е одликуван со бројни награди.