Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Бауер, Волфганг

.

bauer wolfgangВолфганг Бауер, роден 1970 година, најпрвин студира исламистички студии, а подоцна географија и историја во Тибинген. Од 1994 година работи како слободен новинар. За неговите репортажи, меѓу другото, е одликуван со католичката награда за меидуми и наградата Бајо-Калвадо де Кореспондан де Гер.

Вебстраница