Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Čovek zeva posle rata

Марковиќ, Томислав.

528 markovic covekСо тешка иронична артилерија и полуавтоматски хумор Марковиќ во своите песни ја опишува транзицијата на српското општество од состојба на колење во состојба на негирање.

Čovek zeva posle rata [Човекот се проѕева после војната] од Томислав Марковиќ излезе на словенечки јазик (извадок) во превод на Јуриј Худолин под наслов Nepotrebne izbrisati во издание на Aпокалипса, Љубљана.