Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Григорчеа, Дана

.

grigorcea danaДана Григорчеа, роден 1979 година во Букурешт, студирала германски јазик и холандска филологија во Букурешт и Брисел. Со еден извадок од романот Das primäre Gefühl der Schuldlosigkeit Дана Григорчеа во Клагенфурт на натпреварот Ингеборг Бахман 2015 година беше одликувана со наградата 3сат. По долги години минати во Германија и Австрија, моментално живее со сопругот и децата во Цирих.

www.grigorcea.ch