Печати

Жмак, Јасна Јасна

.

zmak jasna jasnaЈасна Јасна Жмак, родена 1984 година во Пула (Хрватска), студирала драматургија во Загреб. Таа пишува куси раскази и критички текстови и работи како уметнички асистент во Одделот за драматургија на загрепс ката Академија за драмски уметности. Кон нејзините публикации се вбројуваат два текста за перформанси и прозната книга Moja ti (2015). Избор од нејзините куси раскази беше објавен на вебстраниците mojati.tumblr.com и cudnamjesta.tumblr.com.