Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Teofrastov vrt

Хукел, Петер.

499 huchel teofrastov vrtСо оваа збирка поезија за прв пат излегува избор песни на големиот германски поет Петер Хукел на српски јазик. Основа за ова издание се неговите собрани дела кои беа објавени во 1984 година.  

Изборот песни Teofrastov vrt [Градината на Теофраст] од Петер Хукел излезе во Тречи Трг и Чигоја Штампа, Белград. Изборот и препевот на српски јазик (извадок) го направи Стеван Тонтиќ.