Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Баур-Тимербринк, Уте

.

baur timmerbrink uteУте Баур-Тимербринк, родена 1946 година во Горна Австрија, дури на 52-годишна возраст дознава дека нејзиниот татко бил американски војник. По интензивна потрага го наоѓа, меѓутоа, сепак, не доаѓа до средба. Од 2002 година волонтерски се ангажира во ГИ-трејс, британска организација, која на децата од окупацијата им помага да го пронајдат својот татко. Уте Баур-Тимербринк живее во Берлин.