Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Ивановиќ, Марија

.

ivanovic marijaМарија Ивановиќ, родена 1981 година во Калв (Германија), живее во Виена. Студира неколку семестри вајарство на Високата уметничка школа Берлин-Вајсензее, па толкување на универзитетот во Виена, како и на универзитетот во Загреб на Институтите за германистика, историја и хрватски јазик. Нејзините книжевни текстови и преводи се објавени во книжевните списанија манускрипте, Литератур унд Критик и колик.