Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Hartmann, Lukas

.

Pressebild Lukas Hartmann copyright Bernard van Dierendonck Web 72dpiЛукас Хартман, роден 1944 година во Берн, студирал германистика и психологија. Бил учител, новинар и медиумски советник. Денес живее како слободен писател во Шпигел кај Берн и пишува книги за деца и возрасни. Тој е еден од најпознатите автори на Швајцарија и со своите романи редовно се наоѓа на листата на бестселери. За Bis ans Ende der Meere во 2010 година ја доби книжевната награда за најдобар историски роман Сир Валтер Скот.

www.lukashartmann.ch