Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Ибрахимовиќ, Неџад

.

ibrahimovic nedzadНеџад Ибрахимовиќ, роден 1958 година, предава како професор по историја на филм и книжевна теорија на универзитетот во Тузла. Тој е главен уредник на списанието Разлика-Differance и објавува текстови од областа на книжевната теорија, театарот и филмот. Неговиот прв роман Inkapsulirana tijela излезе 2013 година. Во 1983 година за неговиот дипломски труд беше одликуван со наградата Бранко (Нови Сад). Понатамошни награди доби за неговиот документарен филм Pun mjesec iznad Bosne и сценариото за играниот филм Kuća na otoku.