Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Матковиќ, Дијана

.

matkovic dijanaДијана Матковиќ, писателка, книжевен критичар, новинарка и преведувачка, е родена 1984 година во Ново место, Словенија. Таа беше првата издавачка на веб-порталот Аирбелетрина и пишуваше за весници и списанија како Дело, Дневник, Ле Монд, Дипломатик и Плејбој. Во 2013 година го основа општествено критичкиот портал  Држављанска одговорност и го објави своето книжевно деби V imenu očeta.