Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Марино, Патрик

.

patric marino by udruga kursПатрик Марино е роден 1989 година во Берн. Студира на швајцарскиот Институт за книжевност и потоа заедно со уште двајца апсолвенти ја основа канцеларијата за книжевност Олтен. Неговиот расказ Nonno spricht, изразување љубов на неговите јужно-италијански баба и дедо, му го овозможи пробивот како писател во 2012 година. Беше повеќекратно награден. Патрик Марино е член на електро-поетското дуо „Ди Астронаутен“, чиј дебитантски албум излезе 2015 година. Живее во Цирих.