Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Влада, Мируна

.

miruna vladaМируна Влада е родена 1986 година како Мируна Транкота во Букурешт. Псевдонимот Мируна го избра, кога имаше шеснаесет години. Докторира во областа  на политички науки со еден труд за „Европеизацијата на Босна и Херцеговина“ и  досега има објавено три збирки поезија, од кои последната повторно се врти околу Босна и Херцеговина и која во 2014 година во Романија ја доби наградата за најдобра збирка поезија на годината: Bosnia, partaj.