Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Чосе, Белфјоре

.

qose belfjoreД-р Белфјоре Чосе предава на Одделот за книжевност на универзитетот во Тирана. Претходно предаваше на универзитетот Бедер и на униврзитетот во Драч. Нејзините песни и раскази беа објавени во бројни списанија во Албанија и други земји. Моментално ја подготвува својата прва збирка поезија. Во 2014 година Белфјоре Чосе ја доби втората награда на поетскиот фестивал Вуштри.