Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Милојковиќ, Душица

.

milojkovic dusicaДушица Милојковиќ е родена 1960 година во Белград, каде што живее и работи и денес. По студиите по германистика работела како преведувачка, уредничка и новинарка за агенцијата за печат ТАНЈУГ и за дневникот Блиц. Меѓутоа таа најрадо преведува книги. Па така од 2014 година рабoти во белградската издавачка куќа Лагуна, за која веќе има преведено повеќе од 20 книги од германски јазик, меѓу кои и книгата Гррримм од Карин Дуве, чиј превод беше објавен со поддршка на ТРАДУКИ.