Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Георгиевски, Ѕвездан

.

georgievski dzvezdanПовеќе од три децении работи како новинар и колумнист. Работеше за денес најчесто сосем незабележано исчезнатите македонски весници и за такви во областа на поранешна Југославија. Нема добиено никакви награди, меѓу другото и поради тоа што никогаш не се потрудил за тоа. Во своето слободно време има преведено дузина книги од некогашните југословенски јазици (неколку и од англиски). Роден е во Словенија (Јесеница, 1961), по националност Македонец, ама сепак оптимист по уверување.  

(Кусата биографија ја напиша самиот преведувач)