Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Виктор Веизај, Сабина

.

viktor veizaj sabinaСабина Виктор Веизај е родена 1982 година во Берат, Албанија. Студира новинарство во Тирана и се стекнува со магистерска титула од областа на политичките науки. Денес работи како новинарка по економија во телевизискиот канал Топ Чанел. Досега има објавено една збирка поезија (Myshku i Muzgut на македонски јазик: Мов на квечерината). Во 2012 година ја доби првата награда на меѓународниот книжевен фестивал Подујева.