Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Трипковиќ, Драгана

.

tripkovic draganaДрагана Трипковиќ, родена 1984 година во Црна Гора е поетеса и драматург, студирала на Факултетот за драмски уметности во Подгорица и е основачки член и директор на театарската група АТАК. Драгана Трипковиќ работи како драматург на Националниот театар Црна Гора и има објавно повеќе збирки поезија. Нејзините песни, меѓу другото, се преведени на германски, англиски и италијански јазик.