Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Халили, Ервина

.

halili ervinaЕрвина Халили, родена 1986 година во Приштина (Косово), студирала компаративна книжевност и книжевна теорија во Вилниус и Приштина. Таа е поетеса, есеистка и книжевна теоретичарка. Освен тоа работела како водителка на радио и е коосновачка на Центарот за културна соработка. Кон нејзините публикации се вбројуваат збирките поезија Trëndafili i Heshtjes (2004), Vinidra (2008) и Amuletë (2015).