Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Бужаровска, Румена

buzarovska rumenaРумена Бужаровска, родена 1981 година во Скопје, досега има објавено три збирки куси ракази: Чкртки 2007, Осмица, 2010 и Мојот маж во 2014. Румена Бужаровска е книжевна преведувачка од англиски јазик и меѓу останатите ги има преведено Луис Карол, Џ. М. Куци, Труман Капоти, Чарлс Буковски и Ричард Гвин на македонски јазик. Таа предава понова американска книжевност на универзитетот во Скопје.