Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Чанчаревиќ, Дејан

.

cancarevic dejanДејан Чанчаревиќ е роден 1975 година во српското Панчево. Студирал книжевност, а подоцна и театарски и медиумски науки во Белград. Денес живее во Панчево и работи како професор во средно училиште по литература, писател, глумец и музичар. Се ангажира, меѓу останатото, за невладината организација „Омнибус“ и списанието за книжевност и уметност „Квартал“.  

Вебстраница