Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Панорама, 2/2014

Hrsg. Reni Yotova.

z13 panoramaВо ова издание бугарското списание Панорама [Панорама] се посветува на современата книжевност од француското говорно подрачје од Швајцарија. Со своите различни стилови и теми авторите застапени во него ја претставуваат неговата голема разноликост.  

Списанието Панорама, 2/2014, во издание на Рени Јотова, излезе во Панорама, Софија. Преводите на бугарски јазик ги направија Рени Јотова, Весела Генова и Тодорка Минева.