Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Дражиќ, Реља

.

drazic reljaРеља Дражиќ, роден 1954 година во Богојево, како соработник во Службата за  култура на Војводина е одговорен за Одделот публикации. Освен тоа со години ја води едицијата Нојзац, чиј фокус е ставен врз австриска книжевност. Во преводите на Реља Дражиќ се вбројуваат дела од познати писатели како: Хуго фон Хофманстал, Адалберт Штифтер, Јозеф Рот, Роберт Музил, Хајмито фон Додерер, Томас Бернхард, Герхард Амансхаузер, Андреас Окопенко и Роберт Шиндел.