Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Попова, Маргарита

.

popova margaritaМаргарита Попова, родена 1958 година во Левски (Бугарија), студирала германска филологија на универзитетот во Велико Трново. Од 1994 година како доцентка предава германски јазик на универзитетот по економија во Варна. Таа е член на  Здружението на професори по германски јазик на Бугарија и покрај бројните стручни статии и повеќе учебници, јазични водичи и тематски речници. Маргарита Попова го преведе од германски на бугарски јазик романот за млади Anton taucht ab од Милена Баиш.