Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Karfanaum ali As killed

Новак, Маја.

458 novak karfanaumКако што сугерира насловот, добро осмислен криминалистички роман, кој останува возбудлив до последната страница. Ама Karfanaum ali As killed сепак е многу повеќе: една сторија што ги спојува сите југословенски народи во 90-тите години на ХХ век, една сторија на југословенските градители на Блискиот Исток и нивните судбини.

Karfanaum ali As killed од Maja Новак излезе на македонски јазик (извадок) во превод на Лидија Аризанковска под наслов Карфанаум или As Killed во издание на Бегемонт, Скопје.