Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Аризанковска, Лидија

.

arizankovska lidijaЛидија Аризанковска, родена 1966 година во Скопје, студирала на универзитетот „Кирил и Методиј“, каде магистрирала и ја одбранила докторската дисертација и денес предава како универзитетска професорка. Во фокусот на нејзината научна работа и истражување се наоѓа особено словенечкиот и македонскиот јазик. Таа има учествувано на бројни семинари, научни средби, конференции и конгреси во земјата и странство и е авторка на бројни статии и книжевни преводи.