Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Пеетерс, Фредерик

.

peeters frederikФредерик Пеетерс е роден 1974 година во Женева. Студирал визуелна комуникација и работи како цртач на стрипови. Уште во 1995 година, годината кога дипломира, во рамките на натпреварот  „Nouveaux Talents“ на фестивалот во Сиера ја добива првата награда. Во неговите најуспешни дела се вбројува автобиографскиот стрип Pilules bleues (2001), за кој меѓу другото беше одликуван и со наградата Родолф Тепфер.  Во 2014 година Pilules bleues беше филмуван во Франција.

Вебстраница