Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Младеновиќ, Сандра

.

mladjenovic sandraСандра Младеновиќ, родена 1974 година, студирала англиски и германски јазик на филозофскиот факултет во Загреб. Таа живее и работи како слободна преведувачка во Загреб. Од 2008 година е член на Душтвото на хрватските книжевни преведувачи. Оттогаш има објавено и низа книжевни преводи, меѓу кои и дела од: Рејчел Каск, Симон Себаг Монтефиоре, Ј.Г. Балард, Емили Грифин, Зули Буксбаум Мишел Цинк и Сара Винман. Во 2014 година со поддршка од ТРАДУКИ излезе нејзиниот превод на книгата Drift од Михел Божиковиќ.