Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Божиковиќ, Михел

.

bozikovic michaelМихел Божиковиќ е роден 1971 година во Цирих, студирал филозофија, политологија и публицистика во Констанц и Цирих. Од 2000 до 2006 година води едно тонско студио со плочи и една издавачка куќа. Тој беше капитен, а од 1992 година работи како текстописец и концептуалист за реклами. Во 2011 година го објави својот дебитантски роман Drift, кој уште истата година беше номиниран за наградата „Ингеборг Бахман“.