Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Underground comedy

Бојчев, Христо.

441 boytchev podzemna komedijaПод Рим, Неапол, Александрија, Сицилија, Северна Африка се наоѓаат илјадници километри катакомби. Некои веруваат дека некаде во овој лабиринт сè уште живеат луѓе, мутирани  потомци од времето на Римското Царство ... Пиеса од бугарскиот драматург Христо Бојчев, кој во современата европска драматургија се смета за наследник на линијата на Бекет и Јонеско.

Underground comedy [Подземна комедија] од Христо Бојчев излезе на босански јазик (извадок) во превод на Жарко Милениќ под наслов Podzemna komedija во издание на Конектум, Сараево.