Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Mатиќ, Андрија

.

matic andrijaАндрија Матиќ, роден 1978 година во Крагуевац, се стекна со докторска титула по предметот англиска книжевност на Филолошкиот факултет на универзитетот во Белград. Во 2006 година излезе неговиот прв роман Nestanak Zdenka Kuprešanina. Следната година ја објави својата студија за Т.С. Елиот. Следуваат уште два романи: Šaht (2009) и Pomračenje u pet slika (2013), како и збирката раскази Muzej savremene umetnosti (2010). Андрија Матиќ живее и работи во Истанбул.  

Вебстраница