Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Нидерштетер, Алоиз

.

niederstaetter aloisАлоиз Нидерштетер е роден 1955 година во Брегенц. Завршил историја и германистика во Салцбург. Во 1980 година докторира, а потоа и хабилитира во областа на помошни историски науки и алеманска историја. Алоиз Нидерштетер е член на Институтот за австриски историски истражувања, директор на Предалскиот покраински архив и универзитетски доцент.