Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Наџ Абоњи, Мелинда

.

nadj abonji melindaМелинда Наџ Абоњи е родена 1968 година во Бечеј, Србија, а денес живее како писателка и музичарка во Швајцарија. Има завршено германистика и историја во Цирих. Во 2004 година беше објавен нејзиниот прв роман Im Schaufenster im Frühling, за кој доби бројни награди. Во 2010 година за Tauben fliegen auf ја доби наградата за најдобра книга на Швајцарија и Германија.