Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Велцер, Харалд

.

welzer haraldХаралд Велцер е роден 1958 година во Бисендорф во близина на Ханофер, хабилитираниот социолог и социјален психолог е професор за трансформациски дизајн на универзитетот Фленсбург и директор на фондацијата Футур два во Берлин. Неговите книги се преведени на бројни јазици.