Печати

Кеп, Габи

.

koepp gabiГаби Кеп е родена 1929 година во Шнајдемил во тогашна Позен-Западна Прусија. По бегството на крајот од војната студира физика во Хамбург. Од 1966 година е доцентка на Катедрата за теоретска физика на Техничката виша школа во Ахен, каде што од 1986 до 1994 година е вонреден професор што волонтерски го продолжи до 1999 година. Денес живее во Берлин.