Печати

Џутева, Екатерина

.

dzhuteva ekaterinaЕкатерина Џутева е родена 1980 година во Бургас (Бугарија). Студира  економија на универзитет во Лајпциг, а потоа и меѓународни односи на Слободниот универзитет во Бургас. По дипломирањето долги години работи како трговски претставник за Германија, Австрија и Швајцарија. Од 2011 година објавува статии, анализи и други публикации и преведува театарски пиеси, куса проза и романи од германски на бугарски јазик. Меѓу нив и дела од Рихард Шуберт, Мирон Цовнир, Габи Кеп и Томас Штангл.