Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Капахер, Валтер

.

kappacher walterВалтер Капахер, роден 1938 година во Салцбург, повторно живее како слободен писател во својот роден град. За неговите романи Selina oder Das andere Leben (2005), Hellseher sind oft Schwarzseher (2007) или Der Fliegenpalast (2009) е добитник на бројни признанија, а како последно наградата „Георг Бихнер“ во 2009 година. Валтер Капахер е член на Германската академија за јазик и поезија и на Баварската академија на убавите уметности.  

Веб-страница