Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Баиш, Милена

.

baisch milenaMилена Баиш е родена 1976 година во Бохум. Од 1995 година пишува книги за деца, пред сè за оние кои тукушто научиле да читаат и за мали деца. Од 1998 до 2000 година ја посетува Академијата за филмско сценарио на Германската академија за филм и телевизија Берлин, и оттогаш пишува филмски и телевизиски сценарија. Во 2007 година излезе нејзиниот прв роман за млади Blumen im Bauch. За нејзиното дело е добитничка на бројни награди, меѓу кои во 2011 година за Anton taucht ab.

Веб-страница