Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Сомун, Жељка

.

somun zeljkaЖељка Сомун е родена 1967 година во Загреб. Студирала француски и шпански јазик и книжевност во Загреб и денес работи како преведувачка. Досега има преведено дела од Луис Сепувелда, Хавиер Маријас, Роберто Болано, Ф. Ј. Палма, Рамон Диаз Етеровиц и Хорхе Букај од шпански и од Жоел Дикер од француски јазик. Жељка Сомун е член на Здружението на преведувачи на Хрватска.