Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Федершпил, Маурус

.

federspiel maurusМаурус Федершпил е роден 1974 година како син на писателот Јирг Федершпил. Завршил креативно пишување во Њујорк и работел како новинар. Денес живее како автор и косопственик на едно претпријатие за зелена технологија во Цирих.