Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Лазаревска, Алма

.

lazarevska almaАлма Лазаревска е родена 1957 година во Велес, Македонија. Денес живее во Сараево, каде што и порасна, и пишува на босански јазик. Има завршено компаративна книжевност и театарски студии и од осумдесеттите години на минатиот век е активна како писателка и публицистка. Досега на германски јазик ги има преведено Im Zeichen der Rose (2002) и Tod im Museum für Moderne Kunst (2012) (обете беа објавени во клагенфуртската издавачка куќа Драва).