Печати

Халибашиќ, Сенад

.

halibasic senadСенад Халибашиќ е роден 1988 година во Тузла (Босна и Херцеговина) По завршувањето на студиите по филмски, театарски и медиумски науки, денес тој е автор на сценарија и координатор на меѓународната програма за сценаристи „Diverse Geschichten“ во Виена. Има реализирано бројни проекти во Босна и Херцеговина, меѓу кои и радио-емисијата „Burning Memory. Die toten Bücher von Sarajevo“ (WDR/RBB 2012) заедно со Инго Штарц.