Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Фериќ, Зоран

.

feric zoranЗоран Фериќ, роден 1961 година во Загреб, студирал на Филозофскиот Факултет. Моментално работи како гимназиски професор по хрватски јазик. Има објавено бројни публикации во хрватаски списанија како: Полет, Студентски лист, Питања, Око, Кворум, Плима, Европски гласник и Торпедо. Неговите книги се преведени на бројни јазици, меѓу другото и на германски, англиски, италијански, полски, шпански, словенечки, украински и црногорски јазик.