импресум

ТРАДУКИ е европска мрежа за литература и книги, во која учествуваат Австрија, Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Германија, Косово, Лихтенштајн, Македонија, Романија, Словенија, Србија, Хрватска, Црна Гора и Швајцарија.

Одговорно лице за содржината на списанието
Антје Конциус
Канцеларија ТРАДУКИ
Фондација С. Фишер
Ноје Гринштрасе бр. 17
D-10179 Берлин
Тел.:+49-30-847-1211-10
Факс:+49-30-847-1211-19
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Важно упатство:
ТРАДУКИ сака да ви понуди линкови на други веб-страници, меѓутоа од правна гледна точка се чини неопходно следново упатство:
ТРАДУКИ нема никакво влијание врз обликувањето и содржините на страниците, на кои упатува некој линк од нашата веб-страница и изразито се дистанцира од сите содржини на страниците на кои упатуваат линковите.

ТРАДУКИ не презема никаква одговорност за содржините на страниците, на кои се упатува од нашата сопствена интернетстраница.