Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Бремер, Томас

.

bremer thomasТомас Бремер е роден 1957 година во Есен. Во Минхен, Минстер и Белград студира католичка теологија, славистика и класична филологија, а во 1990 докторира во областа од теологијата. Од  1995 до 1999 година беше директор на Германското друштво за наука за Источна Европа во Берлин. Од 1999 година предава на Католичко-теолошкиот факултет на универзитетот Минстер црковни науки на Источна Европа и екуменска теологија.  Од  2003 до 2005 година беше декан на овој факултет, а од март 2011 година стипендист на колегот „Имре Кертес“ на универзитетот „Фридрих Шилер“ во Јена.